Trompettist Eric Vloeimans laat jong talent de sterren van de hemel spelen!

Sterren Theater Concerten had dit jaar een prachtige seizoensopener: een masterclass door de internationaal befaamde en virtuoze trompettist Eric Vloeimans!

Sterren Theater Concerten had dit jaar een prachtige seizoensopener: een masterclass door de internationaal befaamde en virtuoze trompettist Eric Vloeimans! Deze toptrompettist gaf een masterclass aan drie jonge talenten van Phoenix Cultuur, het centrum voor cultuureducatie van gemeente Meierijstad. Alle drie zijn ze leerling van Phoenix trompetdocent Mark van Kessel.

De verwachtingen waren hooggespannen toen de muzikanten hun opwachting maakten in de uitverkochte zaal. Maar dat hebben ze meer dan waar gemaakt. Wat een grootheid die Eric! Ik kan enorm van hem genieten want zijn muzikaliteit en techniek is uniek! Daarbij verbaasde hij iedereen doordat hij ook een prachtig inspirerende docent bleek te zijn… De jonge talenten Tycho Polman, Stef van Uden en Luc Vermeulen werden niet met fluwelen handschoentjes aangepakt, want er moest natuurlijk wel gewerkt worden. En de combinatie van talent en discipline ontwikkelde zich tot schoonheid, want er was meteen resultaat te horen! Een prachtige ervaring voor de leerlingen, maar ook zeker voor het publiek!

Dat Eric aan het eind van de masterclass samen met Marc het nummer ‘Mine own King’ ( mijn favoriete stuk van Eric ) speelde, bezorgde menigeen kippenvel… De muzikaliteit stroomde door het theater, waardoor hier een daar ook een traantje stroomde…