Sfeervol Kerstconcert in Roermond

Op 10 december beleef ik tijdens mijn autorit naar Roermond een kleine sneeuwstorm, maar in de Minderbroederskerk is het warm en sfeervol. Ondanks de drukte voor het kerstconcert dat Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging heeft georganiseerd neemt koorlid Monique Linssen alle tijd om mij de weg te wijzen naar mijn collega’s Stefan Gerritsen ( gitaar ) en Matthijs Koene (panfluit). Als trio hebben we maar 2 keer gerepeteerd, maar tijdens het concert blijkt dat we mekaar muzikaal helemaal aanvoelen en kan de muziek stromen….Wat hebben we een mooi programma en wat zingt het koor o.l.v. Dion Ritten en begeleid door Véron Jongstra prachtig! Ik raak helemaal geïnspireerd!

We spelen en zingen werken van o.a. J. Dowland, A.Piazzolla, C.Guastavino en M. De Falla. Samen met het koor zing ik werken van o.a. J.M.Martin, D.Willcocks en D.Besig. Natuurlijk mag Stille Nacht van F.Gruber niet ontbreken. Ik ben ontroerd als ik na het concert dierbare vrienden uit mijn kindertijd in Gronsveld ontmoet. Ondanks dat het nog 2 weken duurt voordat het Kerstmis is, is de juiste toon al gezet!