Verdi Concert samen met Liedertafel Oefening en Vermaak in theater de Leest in Waalwijk

Op 30 september 2017 werd het operaconcert “Omaggio a Verdi” gegeven in theater de Leest in Waalwijk. Liedertafel Oefening en Vermaak wilde met dit concert een ode brengen aan componist Giuseppe Verdi.

Op 30 september 2017 werd het operaconcert “Omaggio a Verdi” gegeven in theater de Leest in Waalwijk. Liedertafel Oefening en Vermaak wilde met dit concert een ode brengen aan componist Giuseppe Verdi. Mijn collega zangers waren bariton Martijn Sanders en tenor Ingmar Ruttens en het geheel stond o.l.v dirigent was Carl van Kuyck, Carl had ervoor gezorgd dat Liedertafel Waalwijk en Möbius Ensemble Tilburg erg goed waren voorbereid.

Wat was het een feest om dit mooie repertoire te zingen! De meeste aria’s, duetten en terzetten kende ik al, maar Giovanna d’ Arco was nieuw voor mij. Het gaf een extra kick toen ik merkte dat dit bijzondere repertoire goed bij me paste. Meteen bij de eerste repetitie heerste een ontspannen, maar goed geconcentreerde sfeer, dus ik genoot volop! Het beloofde een prachtig concert te worden.

Bij de generale repetitie werd het overigens nog wel even spannend… Want het prachtige programma dat er was neergezet, konden we niet volledig zingen. Er was te weinig tijd om het volledige programma ten gehore brengen. Gelukkig had dat geen effect op het uiteindelijke concert, want het concert verliep fantastisch!

De pers (Waalwijk Nieuws) schreef hierover het volgende:

“Koor, solisten en begeleiding waren eenduidig in hun opvatting, de weergave was schitterend. De liedertafel had zich verzekerd van drie gerenommeerde solisten, die niet alleen een goede partijen zongen, maar ook zichtbaar plezier hadden in de samenwerking met het koor. Een koor dat erin slaagde het publiek een grandioze avond te bieden. Kwalitatief goed en, niet onbelangrijk, een uitstekende verhouding tussen podium en publiek.”